Zapečené brambory s cibulí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 1029.4 mg
- Vláknina 13465 mg
- Vitamín A 13465 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme.
-
2
Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny.
-
3
Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.