Zapečené brambory s cibulí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 200 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 1029.4 mg
  • Vláknina 13465 mg
  • Vitamín A 13465 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme.

  • 2

    Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny.

  • 3

    Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu