Kapusta v těstíčku
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Kapusta hlávková
- 100 g Salám měkký
- 0.9 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 15 g Tuk
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Citronová kůra
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1200 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 845.3 mg
- Vláknina 7573.7 mg
- Vitamín A 7573.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 185.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu nakrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky, cibuli nadrobno, salám na kostičky a česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, kapustu, krátce podusíme, zasypeme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Dále dusíme 10 minut a odstavíme. Ke kapustě přimícháme salám, česnek, osolíme, opepříme, pekáček vymažeme tukem a obsah pánve do něj přendáme.
-
3
Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přisypeme mouku, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, špetku mletého muškátu a vymícháme řidší těsto. Zalijeme těstem kapustovou směs v pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Zapečený pokrm rozřežeme na porce, upravíme na talíře a podáváme.