Prosné noky s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 21 g
- Sodík 896 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 276.5 mg
- Vláknina 21712.5 mg
- Vitamín A 21712.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji.
-
2
V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme.