Fazolová polévka s haluškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Libeček
  • 50 g Petržel kořen
  • 300 g Fazole
  • 120 g Halušky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95 mg
  • Vláknina 2082.5 mg
  • Vitamín A 2082.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namáčíme ve slané vodě nejméně osm hodin předem, nejlépe přes noc.

  • 2

    Mrkev nakrájíme na kolečka, petržel na kostičky, cibuli nadrobno, libeček a bazalku posekáme.

  • 3

    K fazolím přidáme do vody mrkev a petržel, přivedeme k varu a vaříme doměkka. V pánvi usmažíme z oleje, mouky a cibule jíšku, opatrně přilijeme k fazolím a provaříme. Polévku rozmixujeme přímo v hrnci tyčovým mixérem, přisypeme bazalku, libeček, halušky a dovaříme.

Komentáře k receptu