Tradiční boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Celer bulvový
  • 300 g Hovězí maso vařené
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 g červená řepa vařená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 880.3 mg
  • Vláknina 10798.2 mg
  • Vitamín A 10798.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.

  • 2

    Do základu přisypeme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájená rajčata a zvolna restujeme. Poté přidáme nakrájené zelí, bramboru a maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem, vložíme celé koření (nejlépe v plátýnku nebo v sítku) a vaříme do změknutí zeleniny.

  • 3

    Nakonec přidáme vařenou, oloupanou, na kostky nakrájenou řepu. Polévku dochutíme a při podávání doplníme zakysanou smetanou, do níž jsme vmíchali jemně nastrouhaný křen a nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu