Dušená hovězí plec na sušených švestkách
Suroviny
- 550 g Hovězí plec
- 150 g Švestky
- 600 g Rýže dušená
- 80 g Sádlo škvařené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 31 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 951.9 mg
- Vláknina 12974.2 mg
- Vitamín A 12974.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu.
-
2
K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké.
-
3
Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou.