Rostovský nadívaný candát
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 300 g Houby čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Strouhanka
- 600 g Brambory vařené
- 200 ml Omáčka tatarská
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1034 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 72 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 992.2 mg
- Vláknina 14261.5 mg
- Vitamín A 14261.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.
-
2
Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.
-
3
Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.