Rostovský nadívaný candát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 300 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Strouhanka
  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Omáčka tatarská
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1034 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 102.3 mg
  • Draslík 992.2 mg
  • Vláknina 14261.5 mg
  • Vitamín A 14261.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.

  • 2

    Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.

  • 3

    Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu