Rybí těftěly v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 600 g Rýže dušená
  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 5356.1 mg
  • Vitamín A 5356.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé umeleme, na lžíci oleje do zlatova osmažíme nadrobno pokrájenou velkou cibuli. V míse smícháme mleté filé se smaženou cibulí, v mléce namočenou žemlí, strouhankou podle potřeby, solí a pepřem.

  • 2

    Směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme klopsy, mírně je zploštíme, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na oleji rychle ze všech stran opečeme. Opečené těftěly zalijeme rajskou šťávou, přidáme česnek utřený se solí, přikryté dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Těftěly podáváme s dušenou rýží, porce přelijeme rajskou omáčkou.

Komentáře k receptu