Rybí těftěly v rajské omáčce
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 600 g Rýže dušená
- 500 ml Rajčatová šťáva
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 2 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 356.4 mg
- Vláknina 5356.1 mg
- Vitamín A 5356.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé umeleme, na lžíci oleje do zlatova osmažíme nadrobno pokrájenou velkou cibuli. V míse smícháme mleté filé se smaženou cibulí, v mléce namočenou žemlí, strouhankou podle potřeby, solí a pepřem.
-
2
Směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme klopsy, mírně je zploštíme, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na oleji rychle ze všech stran opečeme. Opečené těftěly zalijeme rajskou šťávou, přidáme česnek utřený se solí, přikryté dusíme asi 15 minut.
-
3
Těftěly podáváme s dušenou rýží, porce přelijeme rajskou omáčkou.