Žarkoje se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Broskve
  • 200 g Cibule
  • 125 g Meruňky sušené
  • 200 g Mrkev kořen
  • 125 g Švestky sušené
  • 125 g Hrušky
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí kližka
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 973.2 mg
  • Vláknina 19569.8 mg
  • Vitamín A 19569.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat.

  • 3

    V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut.

  • 4

    Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut.

  • 5

    Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu