Žarkoje se sušeným ovocem
Suroviny
- 125 g Broskve
- 200 g Cibule
- 125 g Meruňky sušené
- 200 g Mrkev kořen
- 125 g Švestky sušené
- 125 g Hrušky
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí kližka
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 153 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 973.2 mg
- Vláknina 19569.8 mg
- Vitamín A 19569.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat.
-
3
V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut.
-
4
Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut.
-
5
Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.