Rybky v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.4 mg
- Vláknina 11926.2 mg
- Vitamín A 11926.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme a osmažíme v kastrole na oleji. Podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
-
2
K zelenině přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, podle chuti osolíme a ještě chvíli podusíme.
-
3
Očištěné a omyté rybky uvaříme doměkka a přelijeme podušenou zeleninovou směsí. Necháme v chladničce do podávání proležet.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Pokrm můžeme podávat teplý i studený.