Roštěná po rusku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1505 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 121.8 mg
- Draslík 617.1 mg
- Vláknina 2046 mg
- Vitamín A 2046 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny.
-
2
Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme.
-
3
Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy.
-
4
Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem.
-
5
Ihned podáváme.