Jehněčí kýta na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí kýta
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 600 g Brambory pečené
  • 300 ml Víno bílé
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 1146.8 mg
  • Vláknina 16698 mg
  • Vitamín A 16698 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Komentáře k receptu