Jehněčí kýta na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 34 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 1146.8 mg
- Vláknina 16698 mg
- Vitamín A 16698 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.