Fazole s dušenou červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 11934 mg
- Vitamín A 11934 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme a přilijeme trochu vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.
-
2
Do měkké řepy přilijeme trochu octa a rozmícháme. Přidáme uvařené fazole a přilijeme bešamel s jemně nakrájenou cibulí. Vše krátce povaříme.
-
3
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.