Jeseter na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Jeseter ruský
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 102.3 mg
  • Draslík 576.5 mg
  • Vláknina 2366.7 mg
  • Vitamín A 2366.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu spaříme vařící vodou a nožem odstraníme šupiny. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Porce osušíme utěrkou, pomastíme olejem a po obou stranách rychle opečeme na rozpáleném rožni.

  • 3

    Podáváme horké s plátky citronu a s rajčaty podušenými na másle.

Komentáře k receptu