Pečený jeseter s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jeseter ruský
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 602.8 mg
  • Vláknina 750.8 mg
  • Vitamín A 750.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného jesetera naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut marinovat.

  • 2

    Potom porce ryby krátce opečeme na rozpáleném oleji a opatrně obrátíme. Po druhé straně je pečeme jen velmi krátce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané kapary, zalijeme vínem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu