Pečený jeseter s kapary
Suroviny
- 800 g Jeseter ruský
- 40 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 602.8 mg
- Vláknina 750.8 mg
- Vitamín A 750.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného jesetera naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut marinovat.
-
2
Potom porce ryby krátce opečeme na rozpáleném oleji a opatrně obrátíme. Po druhé straně je pečeme jen velmi krátce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané kapary, zalijeme vínem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.