Kaviár z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 456.3 mg
- Vláknina 11199.8 mg
- Vitamín A 11199.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky posypeme částí soli a necháme 20 minut "vypotit". Poté je otřeme papírovou utěrkou, opečeme je v troubě, oloupeme a umeleme (nebo jemně nasekáme).
-
2
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme připravené lilky, pepř, zbylou sůl a ocet. Dusíme, dokud se přebytečná voda nevydusí.
-
3
Hotový pokrm po vychladnutí upravíme na mísu, ozdobíme dílky rajčat a podáváme.