Kapr na polský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 1500 g Kapr obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 1 g Jalovec
  • 1 g Pepř černý celý
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 266.6 mg
  • Draslík 1465.6 mg
  • Vláknina 5383.3 mg
  • Vitamín A 5383.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra omyjeme a odřízneme mu hlavu a ocas. Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, jalovec a očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu - pórek, mrkev a cibuli. Uvedeme k varu, dolijeme ocet a zvolna vaříme 20 minut. Petržel nasekáme na drobné kousky.

  • 2

    Zbytek ryby naporcujeme a jednotlivé kousky vložíme do vývaru z rybí hlavy a zeleniny a zvolna vaříme 25 minut, poté vyjmeme. Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a umícháme zlatavou jíšku. Do té za stálého míchání vmícháme zeleninový vývar a pivo. Osolíme a opepříme. Získanou omáčkou přelijeme uvařeného kapra, posypeme sekanou petrželí a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu