Trhané pórkové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 321.7 mg
  • Draslík 159.9 mg
  • Vláknina 5421.3 mg
  • Vitamín A 5421.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na malé kousky a dáme ho do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, dáme vařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a lžičkou vbíráme a vhazujeme malé noky vody, kde je vaříme přibližně 10 minut.

  • 2

    Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.

Komentáře k receptu