Dýně po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 2574.1 mg
  • Vláknina 7868 mg
  • Vitamín A 7868 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.6 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé a silné 1-2cm.

  • 2

    Dužinu vložíme do osolené vařící vody, do níž jsme přidali 2 lžíce octa a vaříme ji doměkka.

  • 3

    Strouhanku osmažíme na másle, osolíme a opepříme.

  • 4

    Okapanou dýni rozložíme na mísu a posypeme ji smaženou strouhankou a sekaným koprem.

Komentáře k receptu