Dýně po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 2574.1 mg
- Vláknina 7868 mg
- Vitamín A 7868 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé a silné 1-2cm.
-
2
Dužinu vložíme do osolené vařící vody, do níž jsme přidali 2 lžíce octa a vaříme ji doměkka.
-
3
Strouhanku osmažíme na másle, osolíme a opepříme.
-
4
Okapanou dýni rozložíme na mísu a posypeme ji smaženou strouhankou a sekaným koprem.