Chřest vařený po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 514.3 mg
- Vláknina 10946.4 mg
- Vitamín A 10946.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme jej do vařící osolené vody. (Vaříme pod pokličkou). Několikrát zkusíme, zda je chřest měkký.
-
2
Uvařený a okapaný chřest položíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky nasucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu zůstanou neposypané.