Karotka po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 516.7 mg
- Vláknina 9183.2 mg
- Vitamín A 9183.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné karotky překrojíme na špalíčky, malé ponecháme vcelku.
-
2
V kastrole zahřejeme trochu vody (nebo vývaru), vložíme karotky a uvaříme je do poloměkka.
-
3
Po okapání klademe na každou porci kousky másla a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou.
-
4
Podáváme jako předkrm nebo jako oblohu vařeného hovězího masa.