Karotka po polsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Karotka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 516.7 mg
  • Vláknina 9183.2 mg
  • Vitamín A 9183.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné karotky překrojíme na špalíčky, malé ponecháme vcelku.

  • 2

    V kastrole zahřejeme trochu vody (nebo vývaru), vložíme karotky a uvaříme je do poloměkka.

  • 3

    Po okapání klademe na každou porci kousky másla a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou.

  • 4

    Podáváme jako předkrm nebo jako oblohu vařeného hovězího masa.

Komentáře k receptu