Dušená kachna po moldavsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kachna domácí
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kachní sádlo
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 648.1 mg
  • Vláknina 8742 mg
  • Vitamín A 8742 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.

  • 2

    Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.

  • 3

    Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu