Dušená kachna po moldavsku
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 200 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kachna domácí
- 3 ks Cibule
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kachní sádlo
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 7 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 648.1 mg
- Vláknina 8742 mg
- Vitamín A 8742 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.
-
2
Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.
-
3
Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.