Brambory s brynzou po moldavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 38 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1298.5 mg
- Vláknina 15696 mg
- Vitamín A 15696 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a přepůlené menší brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme je.
-
2
Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku a kopr.
-
3
Uvařené horké brambory rozdělíme na talíře, kde je hustě posypeme čerstvou brynzou, jemně sekanou cibulí, pažitkou a koprem.
-
4
Brambory pak podáváme přelité rozpuštěným máslem a ozdobené čtvrtkami rajčat.