Paprikový základ
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2649 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 78.2 mg
- Vláknina 955 mg
- Vitamín A 955 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme chvíli zpěnit. Osolíme, podlijeme a necháme zakryté dusit, dokud se cibule nerozvaří. Tento základ používáme na omáčky nebo jako šťávu na přelití párků a pod.