Zapečená kapusta na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1149 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 491.5 mg
- Vláknina 6600 mg
- Vitamín A 6600 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.
-
2
Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.
-
3
Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.