Sedmihradský talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 150 g Okurky nakládané
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Zelí kysané
  • 450 g Vepřová kýta
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 450 g Telecí plec
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 983 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1730 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 219.4 mg
  • Draslík 1452.1 mg
  • Vláknina 8452.5 mg
  • Vitamín A 8452.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s česnekem rozmixujeme dohladka a promícháme s olejem. Všechny druhy masa nakrájíme na malé plátky, vždy 4 od každého masa. Naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme je umixovanou pastou, naskládáme na sebe do nádoby a necháme 2 hodiny odležet v chladnu.

  • 2

    Postupně všechny plátky opečeme na rozpáleném sádle dozlatova a naskládáme do středu velkého tácu. Po krajích tácu rozmístíme okapanou červenou řepu, kysané zelí, vějířky z nakládaných okurek, sterilovanou kukuřici.

Komentáře k receptu