Maďarské špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 393.3 mg
- Vláknina 1705 mg
- Vitamín A 1705 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, nasolíme, opepříme. Klobásu a cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na plátky. Na špízové jehly nebo seříznuté špejle napichujeme střídavě všechny suroviny a vkládáme je do vymazaného pekáče. Hotové vyjmeme a do výpeku nasypeme malinko chilli papričky, podlijeme 1 dl vody a necháme krátce povařit. Špízy podáváme přelité hotovou šťávou.