Kuře v rajském protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 1085 mg
- Vitamín A 1085 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekanou petrželku a chvíli necháme zpěnit. Vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kusy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do poloměkka. Potom maso posuneme ke kraji kastrolu a vypečenou šťávu zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, sůl a ještě chvíli opékáme. Přilijeme vodu, promícháme s masem a necháme dusit, až je maso měkké.