Rybí mix

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cejn velký
  • 150 g Celer bulvový
  • 300 g Cibule
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Úhoř říční
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Petržel kořen
  • 250 g Okoun - filety
  • 500 g Rybí hlavy
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 1002.5 mg
  • Vláknina 15467.8 mg
  • Vitamín A 15467.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouna, cejna a úhoře (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, vše dáme do mísy, osolíme, opepříme citronovým pepřem a zalijeme 1 dl bílého vína. Maso necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Červenou papriku a chilli papričku omyjeme, papriky rozkrájíme, zbavíme zrníček, omyjeme pod tekoucí vodou a papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Oloupaný česnek prolisujeme.

  • 3

    V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, přidáme k ní marinované kousky ryb, česnek, mletou sladkou papriku, vše promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme 1 litr rybího bujonu a vaříme při mírné teplotě 6 minut.

  • 4

    Polévku dochutíme solí, černým pepřem, zamícháme sladkou smetanu a podáváme.

  • 5

    Rybí vývar s fenyklem [29924]:

  • 6

    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

  • 7

    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

  • 8

    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

  • 9

    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu