Perkelt s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřové koleno
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 435.9 mg
  • Vláknina 3807 mg
  • Vitamín A 3807 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme mletou paprikou a zvolna dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Omáčku nezahušťujeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.

Komentáře k receptu