Vepřové kotlety po uhersku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 77.7 mg
- Draslík 380.9 mg
- Vláknina 813.5 mg
- Vitamín A 813.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.
-
2
Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
-
3
Kotlety přelijeme šťávou.