Vepřové kotlety po uhersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 380.9 mg
  • Vláknina 813.5 mg
  • Vitamín A 813.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.

  • 2

    Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.

  • 3

    Kotlety přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu