Vepřové kotlety po maďarsku
Suroviny
- 50 g Tuk
- 600 g Vepřové kotlety
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 1084.8 mg
- Vláknina 1494.8 mg
- Vitamín A 1494.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
-
2
Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
-
3
V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
-
4
Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.