Valašská pohanková kaše naslano

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 g Pohanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 104.1 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl).

  • 2

    Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova.

  • 3

    Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu