Valašská pohanková kaše naslano
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 104.1 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl).
-
2
Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova.
-
3
Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme.