Kapusta dušená s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 29 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 1009.9 mg
- Vláknina 7665 mg
- Vitamín A 7665 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na nudličky, kapustu rozčtvrtíme a vyřízneme košťál, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme maso s cibulí, orestujeme, přiložíme kapustu, zakryjeme a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, přidáme trochu bešamelu, promícháme a dusíme odkryté. Pár minut před koncem dušení přidáme česnek a dovaříme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.