Skořicové koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Sádlo škvařené
  • 60 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 g Skořice mletá
  • 50 g Cukr skořicový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Rum
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 409.6 mg
  • Vláknina 9515 mg
  • Vitamín A 9515 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.

  • 3

    Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu