Paštika vepřová
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Cibule
- 500 g Játra vepřová
- 80 g Slanina vepřová
- 20 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Sádlo škvařené
- 4 g Nové koření mleté
- 4 g Muškátový oříšek
- 300 g Vepřový bok
- 5 g Tymián sušený
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 kg Chléb konzumní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 267.1 mg
- Draslík 302.4 mg
- Vláknina 1654.2 mg
- Vitamín A 1654.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.
-
2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.
-
3
Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.
-
4
Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.