Paštika vepřová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Cibule
  • 500 g Játra vepřová
  • 80 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 4 g Nové koření mleté
  • 4 g Muškátový oříšek
  • 300 g Vepřový bok
  • 5 g Tymián sušený
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 kg Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 302.4 mg
  • Vláknina 1654.2 mg
  • Vitamín A 1654.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.

  • 3

    Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.

  • 4

    Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu