Skopové maso s celerem a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1833 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 673.2 mg
- Vláknina 14425 mg
- Vitamín A 14425 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.
-
2
Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.
-
4
Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.
-
5
Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.