Cuketový nákyp s uzeným a sýrem
Suroviny
- 600 g Cuketa
- 80 g Slanina vepřová
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Sýr Niva (Rokfór)
- 200 g Mouka polohrubá
- 350 g Uzené maso vařené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1260 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1179 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 325.3 mg
- Draslík 931.5 mg
- Vláknina 9148.3 mg
- Vitamín A 9148.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé cukety omyjeme a nastrouháme do větší mísy nahrubo i se slupkou. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme. Vajíčka rozklepneme, žloutky oddělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh.
-
2
V pánvi opražíme slaninu, přidáme 2 lžíce másla, cibuli a zpěníme ji. Potom přimícháme uzené maso a krátce vše osmažíme.
-
3
Do mísy k cuketám přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva, pepř, drcený kmín, směs cibule s uzeným masem a sýr. Promícháme, dochutíme solí a zlehka zapracujeme sníh.
-
4
Nákyp dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem (2 lžíce). Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Pečeme 30-35 minut při 180°C.