Plněný řízek s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Pórek
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 4 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1219 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 172.4 mg
  • Draslík 1400.9 mg
  • Vláknina 1190 mg
  • Vitamín A 1190 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.

  • 2

    Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.

Komentáře k receptu