Koblížky z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 100 g Mléko polotučné
  • 200 g Povidla švestková
  • 23.34 g Sádlo škvařené
  • 30 g Droždí
  • 40 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 100.7 mg
  • Draslík 409.3 mg
  • Vláknina 2950 mg
  • Vitamín A 2950 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Vařené brambory rozmačkáme na kaši, vložíme je do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přilijeme kvásek a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli vykynout.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme koblížky, které vkládáme do rozpáleného sádla a smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Usmažené koblížky rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a ozdobíme povidly.

Komentáře k receptu