Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Telecí maso mleté
  • 40 g Cibule
  • 200 g Zelí bílé - sterilizované
  • 2.4 g Sádlo škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2640 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 117.9 mg
  • Draslík 1219 mg
  • Vláknina 22297.5 mg
  • Vitamín A 22297.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.

  • 2

    Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.

  • 3

    Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.

  • 4

    Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.

Komentáře k receptu