Fazolačka s husím sádlem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Husí sádlo
  • 220 g Fazole bílé
  • 1.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 68 mg
  • Vláknina 1657.3 mg
  • Vitamín A 1657.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé bílé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1 l studené vody. Druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a pepřem, vaříme přibližně 1 hodinu doměkka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 100 g husího sádla, na kterém osmažíme dorůžova cibuli, přidáme rozetřený česnek, poprášíme moukou, sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme majoránku, sůl a pepř podle chuti.

  • 3

    Polévku povaříme ještě asi 20 minut, dochutíme octem a podáváme.

Komentáře k receptu