Česnečka z Valašska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 10 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 38.7 mg
- Vláknina 514 mg
- Vitamín A 514 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si uvaříme hovězí bujón z kostky. Klobásu pokrájíme na kolečka, oloupaný česnek utřeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Tvrdý chleba pokrájíme na tenké hranolky a v pánvi na rozpáleném sádle je osmažíme dozlatova. Potom je rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme pokrájenou klobásu, 1 lžičku pažitky a 1 rozetřený stroužek česneku. Zalijeme vařícím bujónem a podáváme.