Česnečka z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Bujón natur hovězí
  • 100 g Klobása uzená
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 4 kávová lžička Pažitka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 514 mg
  • Vitamín A 514 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si uvaříme hovězí bujón z kostky. Klobásu pokrájíme na kolečka, oloupaný česnek utřeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Tvrdý chleba pokrájíme na tenké hranolky a v pánvi na rozpáleném sádle je osmažíme dozlatova. Potom je rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme pokrájenou klobásu, 1 lžičku pažitky a 1 rozetřený stroužek česneku. Zalijeme vařícím bujónem a podáváme.

Komentáře k receptu