Smržová polévka z roku 1817
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 395 mg
- Vláknina 9557 mg
- Vitamín A 9557 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé smrže očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme 1,5 lžíce másla, přidáme krupici, smrže, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vodu, přidáme brambory, sůl, kmín a vaříme 15-20 minut doměkka. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme ji před dovařením do polévky. Polévku dochutíme pepřem, přidáme zbylé máslo a podáváme.