Vodnicové zelí
Suroviny
- 700 g Tuřín
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1.1 l Voda pitná
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 16.7 mg
- Vláknina 6521.3 mg
- Vitamín A 6521.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulvy vodnice - zelí, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Nastrouhané vodnice dáme do mísy a spaříme je vařící vodou (1 l). Vodu potom slijeme, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, přidáme sůl, cukr, kmín a pod poklicí dusíme doměkka.
-
2
V druhém hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, promícháme a po zpěnění doložíme scezené měkké zelí. Vodnici - zelí dochutíme smetanou a citronovou šťávou podle chuti a podáváme.