Omáčka z tuřínu se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1059 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 80 g
- Sodík 1790 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 242 mg
- Draslík 537.6 mg
- Vláknina 2961.3 mg
- Vitamín A 2961.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso a vepřové kůže omyjeme a dáme do hrnce. Očistíme, oloupeme a omyjeme 3 tuříny, nakrájíme je na plátky a přidáme k masu. Dále přidáme 0.5 lžíce soli, bobkový list, celý pepř, přilijeme vodu a pod poklicí vše vaříme doměkka přibližně 90 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
-
3
Když je maso s tuřínem měkké, vyjmeme je a pokrájíme na kousky. Kůže, pokud je má někdo rád, pokrájíme též, nebo je už do omáčky nedáváme. Přimícháme jíšku, necháme ji za stálého míchání rozvařit. Omáčka musí být dostatečně hustá. Vrátíme maso zpátky, omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.