Čtyři druhy masa, pečené v troubě
Suroviny
- 0.15 g Hořčice
- 0.3 g Jalovec
- 2 kávová lžička Pepř citronový
- 3 kávová lžička Sůl bylinková
- 5 ks Cibule
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 0.2 dl Olej olivový jedlý
- 0.2 dl Víno červené
- 0.25 kg Játra vepřová
- 0.25 kg Vepřová krkovička
- 0.25 kg Hovězí plec
- 0.25 kg Jelení maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 173.6 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 3288.3 mg
- Vitamín A 3288.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškeré druhy masa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme jalovec a zakapeme olejem a vínem. Na kolečka nakrájenou cibuli rozložíme na maso. Nejvhodnější vrstvení: hovězí - cibule, vepřové - cibule, zvěřina - cibule, játra - cibule.
-
2
Když máme v hrnci připravené maso, přikryjeme ho poklicí a necháme v chladu na 4 hodiny rozležet. Před pečením zalijeme maso vývarem a pod poklicí v troubě dusíme 80 minut.
-
3
Po celou dobu dušení, poklici z hrnce nesundáváme.