Zvěřina s fazolovými lusky
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 kávová lžička Paprika červená
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 0.5 kg Játra vepřová
- 1 kg Fazolové lusky zelené
- 0.5 kg Jelení maso
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1863 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 406 mg
- Draslík 2736.2 mg
- Vláknina 15376.4 mg
- Vitamín A 15376.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, které spolu s játry a cibulí na sádle zprudka orestujeme. Přidáme sladkou papriku, zalijeme 0,4 dl vody a necháme projit varem.
-
2
Po krátkém vaření přidáme fazolové lusky. Pod poklici, za občasného podlévaní hovězím vývarem dusíme přibližně 60 minut.
-
3
Do poloměkkého masa přidáme kečup, koření, sójovou omáčku, pepř, cukr a pokračujeme dušením dalších 60 minut.
-
4
Na závěr vaření dochutíme citrónovou šťávou a solí.