Zvěřina s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Paprika červená
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kg Jelení maso
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1863 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 406 mg
  • Draslík 2736.2 mg
  • Vláknina 15376.4 mg
  • Vitamín A 15376.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, které spolu s játry a cibulí na sádle zprudka orestujeme. Přidáme sladkou papriku, zalijeme 0,4 dl vody a necháme projit varem.

  • 2

    Po krátkém vaření přidáme fazolové lusky. Pod poklici, za občasného podlévaní hovězím vývarem dusíme přibližně 60 minut.

  • 3

    Do poloměkkého masa přidáme kečup, koření, sójovou omáčku, pepř, cukr a pokračujeme dušením dalších 60 minut.

  • 4

    Na závěr vaření dochutíme citrónovou šťávou a solí.

Komentáře k receptu