Houbové severočeské karbanátky
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 400 g Houby čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 25 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 151.7 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 7235.1 mg
- Vitamín A 7235.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a dusíme je doměkka. K houbám přisypeme kostičky slaniny a žemle, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na ohni za stálého míchání zhoustnout.
-
3
Ze směsi vytvoříme malé placičky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Placičky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova a ihned teplé podáváme.