Polévka s vejci a drobenkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Masox
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 86.6 mg
  • Vláknina 3847.5 mg
  • Vitamín A 3847.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)

  • 2

    Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.

Komentáře k receptu